Daddel bröd med nötter



Ingredienser:

2.5 dl mjölk
1.4 dl socker
60 gram smör
175 gram kärnfria dadlar ( hakkade )
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 ägg ( vispat )
60 gram valnötter ( hakkade )

Gör såhär:

1. Värm ugnen på 175 grader. Smöra formen och klä den med smörpapper. Värm mjölk, socker och smöret till de smälter, lägg i daddlarna och låt det svalna.

2. Blanda båda mjölsorterna med bakpulver i en skål. Gör en grop i mitten och häll i mjölkblandiningen. sedan häller du på det vispade ägget och valnötterna. Rör inte om mer än att allt ska blandas.

3. Häll sedan allt i formen och grädda tills provstickan e torr när den dras ut från mitten av brödet. 35-45 minuter.
Låt den svalna och sen är den klar.

Ett av dem godaste bröden!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

MicasMat

Jag har alltid velat ha en matblogg, men har aldrig kommit igång riktigt. Men nu till 3an bestämde jag mig för att ha det som projektarbete. Jag kommer att inrikta mig till unga men även vuxna också. De jag vill få ut med bloggen är att det ska vara billigt,lätt, kul och även väldigt gott! Jag hoppas att alla som älskar att laga mat blir inspererade även de som kanske inte älskar att laga mat även blir inspererade.

RSS 2.0