Daddel bröd med nötter

Ingredienser:
2.5 dl mjölk
1.4 dl socker
60 gram smör
175 gram kärnfria dadlar ( hakkade )
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1.5 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
1 ägg ( vispat )
60 gram valnötter ( hakkade )
Gör såhär:
1. Värm ugnen på 175 grader. Smöra formen och klä den med smörpapper. Värm mjölk, socker och smöret till de smälter, lägg i daddlarna och låt det svalna.
2. Blanda båda mjölsorterna med bakpulver i en skål. Gör en grop i mitten och häll i mjölkblandiningen. sedan häller du på det vispade ägget och valnötterna. Rör inte om mer än att allt ska blandas.
3. Häll sedan allt i formen och grädda tills provstickan e torr när den dras ut från mitten av brödet. 35-45 minuter.
Låt den svalna och sen är den klar.
Ett av dem godaste bröden!
6 April

Till middag blev det Fisk & Ris med en jätte god sallad!
Ingredienser:
1 personer
1 torskfile
Mjöl
Ägg
Persilja
Ris
Spenat
Majs
Morot
Purjolök
Salladskål
Tomat
Mozarella
Vinäger
Salt & Peppar
Gör såhär:
1. Koka riset tillsammans med små små små bitar av hakkad morot, purjolök inte alls mycket. Lägg sedan i lite spenat och majs. Låt det koka upp.
2. När fisken har tinat upp så lägger du den i ägg och persilja och sen rullar du in den i mjöl. Sedan steker du den i en stekpanna några minuter på vadera sida.
3. Skär salladskål,mozarella & tomat och sedan lägg i vinäger & olivolja!