Krämig Sparrissoppa

Krämig sparrissoppa perfekt när det är vinter & kallt.
3 Portioner
Ingredienser:

250-300 g grön sparris
3 st schalottenlökar
3 st små potatisar
2,5 dl vispgrädde
2,5 dl kycklingbuljong
0,5/1 dl vittvin
salt & peppar

Gör så här:

1. Skala potatisen och skär i små små bitar och lägg i kokande vatten, medans du väntar på att potatisen ska bli klar så skalar du sparrisaren och skär i ca 1 cm långa bitar. Lämna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en annan kastrul och koka sparrisen & topparna i 2-4 min.

2. skala & hacka löken, fräs det lite lätt i en kastrull. Häll på vattnet med kycklingbuljongen, vinet och samt grädden och låt det koka upp.

3. Lägg sedan i sparrisen & potatisen i gräddsåsen och några knoppar, spara några till garnityr. Låt koka i 10 min och kör sedan med mixer.

4. Smaka av med salt och peppar och serveras i soppskålar, glöm inte knopparna som garnityr ;)

Bon Appétit!

Fyllda Auberginer

Det här är fyllda auberginer och jag serverade det tillsammans med ris, hur enkelt som helst att göra!


Recept för 2 personer.

Ingredienser:

1 Aubergin
2 Tomater
1 Lök
250 gram Keso
1 pressad vitlök
1 tsk Sambalolek
Salt & peppar


Du gör såhär;

1. Ställ ugnen på 200 grader.

2. Skölj auberginen och skär den sedan den så du får dom halvorna avlånga. Gröp ur innehållet & skär det i kuber.

3. Ta sedan Löken och skär den i bitar och lägg i stekpannan med rapsolja tillsammans med abuerginen. pressa i vitlök.

4. Låt det stå och gotta till sig i stekpannan på medelvärme tills aburginen & löken är mjuk.
Sedan ta en bunke, hacka tomater, lägg i Keson & röran av löken och abuerginen tillsammans och blanda. Häll sedan på salt & peppar & sambalolek.

5.När du har blandat klart allt fyller du skalen med röran och lägger in i ugnen i ca; 25-30 min.

6. Klar att servera tillsammans med Ris, cuscus eller bulgur.

Projektarbete 2012

Projektarbete- Nu kör jag äntligen igång!
Jag hade tidigare tänk göra en kokbok och inrikta mig för unga & att de skulle vara billigt. Men jag vet inte varför det inte kändes rätt att göra det på det sättet. De senaste dagarna har jag funderat ganska mycket kring vad jag egentligen vill göra för projekt. Detta är vad jag kom fram till efter mycket velande.

Jag vill göra en matblogg, tanken med denna blogg är att den ska rikta in sig till unga men också vuxna!
Det som jag tänkte var att när unga flyttar hemifrån har dom kanske inte så mycket pengar, eller tid/ork till att laga bra mat. Istället för att lägga ner lite mer tid på maten eller göra bra mat så tar man sig en ex" Macka, kokar nudlar, värmer en pizza, köper ute mat. Vilket är så ohälsosamt för kroppen & desutom dyrare om man köper ute mat.

Det jag vill få fram med detta är att unga också vuxna som kanske inte kan/vill/ork ska bli inspererade av att laga bra mat. Att det inte är så jobbigt som man tror med vissa maträtter. Det är så himla viktigt att äta bra så kroppen orkar med.
Jag kommer även också att testa på olika dieter som tex, Gi-maträtter & LCHF-Maträtter, se om kroppen mår sämre eller bättre. Jag kommer lägga ut Recept på allt jag lagar & skriva om det.

2012-01-22

Välkommen till min nya blogg!

MicasMat

Jag har alltid velat ha en matblogg, men har aldrig kommit igång riktigt. Men nu till 3an bestämde jag mig för att ha det som projektarbete. Jag kommer att inrikta mig till unga men även vuxna också. De jag vill få ut med bloggen är att det ska vara billigt,lätt, kul och även väldigt gott! Jag hoppas att alla som älskar att laga mat blir inspererade även de som kanske inte älskar att laga mat även blir inspererade.

RSS 2.0