God fräsh sallad!

Idag blev det en fräsh och god sallad. Perfekt när man är sugen på någon lätt mat & nyttig!
Feta ost
Bland sallad
Röd lök
Salt & Peppar
Olja
Citron
Gör såhär:
Du skär grönsakerna och lägger ner det snyggt i en skål och häller i slutet på oljan och citronen. Innan servering kan du blanda det lite lätt bara. Passar perfekt till mat med kött, fisk & kyckling om man inte skulle bli mätt på bara det.
Spagettie crema a la mica

Jag åt för två personer idag.. var så himla hungrig. Och iförrgår var första gången jag lagade denna maträtten, delvis första gågnen jag lagade fläskfile! Riktigt gott blev det!
Ingredienser:
2 personer
Spagettie
En halv fläskfile
5-6 Champinjoner - färska. Men ska helst vara färska kantareller.
1,5-2 dl matlagningsgrädde
En fjärdedels köttbuljong
En halv gullök
Soja
Salt & Peppar
Gör såhär:
1. Koka upp vatten till pastan.
2. Skär fläskfilen i små bitar och häll på salt & peppar. Skär champinjornerna och löken och lägg det i en stekpanna med mycket (RIKTIGT) smör! Tänk på att man alltid ska steka champinjoner eller ällmänt svamp tror jag i högvärme.. det lärde jag mig utav min pojkvän som är kock! När det är färdigt så lägger du i fläskfilen och steker allt tillsammans. Kolla noga så att köttet är klart innuti.
3. Sedan lägger du i matlagningsgrädden, solja och köttbuljonen! Låt det koka en stund sedan kan du servera det!
Mkt gott är detta!!
Wooknudlar
Ingredienser:
2 personer
En halv purjolök
En halv morot
En halv paprika
Broccoli - så mycket man vill ha
En halv gul lök
1-2 vitlöks klyftor1 Dl Chillisås
1.5 msk Soja
2 tsk Sesam olja
Olja
Ingefära
Nudlar
0.5/1 köttbuljong
Lövbiff/sjömansbiff - skulle rekommendera lövbiffen
Gör såhär:
1. Skär köttet i små strimlor. Lägg de i en skål med en pressad vitlök, salt,peppar, chillisås, soja och sesamolja. Ställ de i kylen i 20-30 min
2. Medans köttet är i kylen och gottar till sig så skär du grönsakerna i halv stora men tunna bitar. Lägg de i en stekpanna med lite Olja men mest sesamolja i. Låt de stå på ganska låg värme i början men sedan höj. Grönsakerna ska vara ganska mjuka.
3. Lägg grönsakerna i en skål, ta fram köttet och häll i olja och lite sesamolja i stekpannan. stek sedan köttet inte för länge men tills de blir genomstekt. steker man de för länge kan de bli segt och torrt. När köttet är färdistekt så lägger du i grönskarena tillsammans med köttet. Sedan häller du i vatten. Man får tolka själv hur mycket vatten man vill ha. Men gör jag denna maträtten med nudlar har jag inte så mycket vatten kanske. 3-4 dl. Sen häller jag på soja, lite extra chillisås. lägg i en halv bujongtärning. Hackar en halv vitlök och lägger i. Sen får du smaka av med mer solja,sesamolja,salt osv. Sen vill du få såsen att tjockna lite då lägger du i lite redningsmjöl.
4. Sen när de är klart låter du det putra lite på låg värme. Du kokar upp varmvatten i en kastrull och lägger i nudlarna.
5. När nudlarna är klara så häller du ut vattnet och lägger nudlarna i stekpannan och vänder och mixar allt.
6. Sen är det klart att servera!
Detta är en av mina favorit rätter! Den ser svår ut men det är väldigt lätt!
Spaghetti a la puttanesca con carne

Ingredienser:
2 personer
1 paket Ravioles / spaghetti om man vill istället.
1 krossade tomater
1 Gul lök
Kryddor ( oregano,paprika pulver chilipulver ) Jag vet egetnligen inte vad det är för kryddor för det är argentiska kyddor vi har i men det är väll de man har i på ett ungefär.
2-3 Lövbiffar
1 vitlök
Parmesan ost
Gör såhär:
1. Skär lövbiffen i strimlor. Sedan hakkar du löken och lägger i den i stekpannan med olja. Låt de stekas en stund så löken blir gul, häll på pytte pytte lite socker på löken. Sedan lägger du i vitlök. Den ska inte pressas utan hakkas.
2. Lägg sedan i köttet och låt det stekas. Sen häller du i krossade tomater och lite extra vatten om man vill ha mer sås. sen låter du det koka en stund. och häller i kryddorna och andra om du vill ha det.
3. Koka upp vattnet och lägg i ravioles/spagetti och sen blandar du allt och toppar allt med parmesan ost på.
1 April

Igår var jag inte så hungrig & hade inte jätte mycket mat hemma.
Så det fick bli något som ja hade i kylen och som gick snabbt!
Ingredienser:
2 personer
3 brödskrivor
Avokado
Tomat
Feta ost
Svarta oliver
Gör såhär:
1. Ta en stekpanna och lägg i olivolja. Lägg sedan på brödet och låt de rostas i pannan på båda sidorna
2. När brödet är klart så skär du tärningar av tomaterna och avokadon och lägger ovan på brödet tillsammans med smulad fetaost över.
3. Toppar med kryddor man vill ha & oliver
Voila! Passar desutom perfekt till soppor!
LCHF - Efterrätt - Annan variant!

Denna är nästan mycket godare än den andra jag la upp med äpple.
Ingredienser:
1 person
Hallon
Vanilj socker
Kesella
Gör såhär;
1. Värm hallonen och låt dom svalna.
2. Lägg så mycket kessela du vill ha, blanda i lite vanilj socker i om du vill.
3. Lägg sedan på hallonen och strö över lite vanlij socker igen på det hela!
Väldigt smarrigt!